sublayer
sublayer
sublayer
sublayer
sublayer
sublayer

Het was (C)D-day

 

Na een behoorlijke tijd van voorbereiding was zondag 12 januari D-Day voor ons, je kunt beter spreken van CD-Day. Ter gelegenheid van het 22 jarig bestaan van onze band gingen wij een cd opnemen. Onze jubileumcommissie was al enkele maanden bezig de met voorbereiding van deze dag. Er werd een heuse poll uitgeschreven onder de leden. Zodat we een mooi inzicht kregen welke nummers de leden graag op hun cd wilden hebben. Zij mochten allemaal hun 5 favorieten Sorry nummers aangeven. In totaal kwamen er zo’n 125 stemmen binnen en kregen we het voor elkaar om 29 verschillende nummers uit heden en 22 jarig verleden van Sorry te noemen. Na alles mooi op een rijtje te hebben gezet, hebben we de top acht met meeste stemmen bekeken en teruggekoppeld aan de leden. Dit bleek een keuze te zijn waar iedereen mee kon leven, echte Sorry nummers met de Sorry Sound.

Maar een cd maken gaat niet zomaar, naast het muzikale komt er natuurlijk ook een financieel plaatje bij kijken. Dus onze jubileumcommissie ging op zoek naar sponsors die hun (financiële) steentje bij wilden dragen om de jubileum cd mogelijk te maken. Gelukkig hebben zij ons niet in de “kou” laten staan. Wij danken onze sponsors dan ook hartelijk en bevelen hen ook warm bij u aan. Bekijk hier een overzicht van deze gulle gevers.

DSC09444 1451960_454465224655027_453098437_n 1525677_454465287988354_468093396_n

Na weken van repeteren, waarvan vaak onder leiding van Joost van Wijk, was het Studio-time! We verzamelden tussen kwart over negen en half tien bij Opnamestudio Artichoque in Oisterwijk. Dat was stiekem toch wel vroeg aangezien we de vorige avond nog een laat optreden hadden op het verjaardagsfeest van de Buskes in Tilburg. Klokslag half 10 begon René Bloks van Artichoque met iedereen bij de juiste microfoon te zetten. Na een nummertje inspelen kwam Frans voor de eerste keer langs met zijn stemapparaat. De Stemming zat er gelijk goed in. We stroopten hier na onze mouwen maar eens op en gingen aan de slag met het eerste nummer, enkele takes later stond deze er na behoren op en beloonde René ons met een heerlijk bakje koffie of thee. Na deze break gingen we weer aan de gang met nummer 2 en 3. De temperatuur steeg flink in de studio en de eerst truien werden al uitgetrokken. Maar gelukkig waren daar Bea en Miranda die voor de hele band een heerlijke lunch hadden gemaakt. Tijdens de lunchpauze kwam ook Antoine van Rooij binnen hij ging ons verder leiden tijdens de opnamedag. Net zo als voor de lunch eerst stukjes doornemen, dan stemmen en dan in 2 of 3 takes het nummer inspelen. Tijdens deze gehele dag hielden wij de buitenwereld op de hoogte van onze vorderingen door middel van Twitter en Facebook. Door het groot aantal retweets, likes en reacties, merkten dat veel van onze muzikale vrienden met ons mee leefden. Rond de klok van half zeven hadden we alle nummers naar wens ingespeeld. Eerlijk is eerlijk het was een aanslag op het embouchure en de lippen maar zeker de moeite waard.

IMG-20140112-WA0003 IMG-20140112-WA0017 IMG-20140112-WA0012

De bedoeling was een live cd, dus na het opruimen van alle microfoons en instrumenten en het bedanken van Antoine met een fles Zuuthouwerke en een bos bloemen voor zijn vrouw gingen we met z’n allen nog éénmaal de studio in. Deze was nu omgebouwd tot een silent disco. Iedereen een hoofdtelefoon op waardoor de klanken klonken van onze vandaag opgenomen nummers en de opdracht van René was simpel: een feestje bouwen.  Ik kan u verzekeren dat gebeurde!!!!

DSC09468 DSC09472 IMG-20140112-WA0019

Na twee dagen kwam het telefoontje van René met de boodschap: ‘de master cd is klaar’. Frans haalde deze bij hem op en ’s avonds hebben wij hem geluisterd met de jubileumcommissie. Wij waren meer dan blij verrast met het eind resultaat. Alleen twee nummers switchen in de volgorde op de cd en hij is top !!! Vanavond (17-1) gaan we met alle leden tegelijk het eindresultaat beluisteren tijdens onze wekelijkse repetitie in De Coppele. Ik ben benieuwd hoe mega-enthousiast iedereen zal zijn…..

De cd zal gepresenteerd worden aan heel Döllekesgat op zaterdagmiddag 1 maart (dat is de zaterdag met carnaval) vanaf half twee tot half zes in Café ’t Gelagh aan het Lindenplein in Oisterwijk. Wilt u Sorry komen feliciteren met hun 22 jarig jubileum of een serenade komen geven, wij hebben deze middag een open podium voor iedereen die daar graag gebruik van maakt. Het Zuuthouwerke staat in ieder geval bij binnenkomst al klaar voor u.