sublayer
sublayer
sublayer
sublayer
sublayer
sublayer

Historie

 
1992 – Oprichting

Voor carnaval 1992 wilde een vriendengroepje, waarvan iedereen muziek maakte bij Showband Taxandria uit Oisterwijk, ook graag met carnaval met elkaar muziek maken. Er werden wat nummers hier en daar bij elkaar gezocht en er werden ergens kleurige jasjes geleend. Of het iets ging worden wisten ze toen niet en om zich alvast op voorhand hiervoor te excuseren, werd als naam Sorry gebruikt. Een sketch van Herman Finkers was de inspiratiebron voor de naam. Die eerste carnaval was een enorm succes. Op de bonnefooi werden horecagelegenheden en wijkcentra in Oisterwijk bezocht. Zowel muzikaal als qua gezelligheid. Iedereen was ervan overtuigd dat dit niet eenmalig was maar zeker voor herhaling vatbaar. Enkele weken na carnaval 1992 werden de koppen bij elkaar gestoken en Dweilorkest Sorry uit Oisterwijk was geboren op 10 maart 1992.

1993 – Het eerste jaar

Eén jaar lang hadden de leden van Sorry om naar vastere vormen te werken. De geleende jasjes moesten terug en erg werden nieuwe jasjes gemaakt. Als “teamkleuren” werd gekozen voor paars met geel, een frisse en opvallende kleurcombinatie. Het repertoire werd uitgebreid en er werden schrijvers benaderd om een aantal nummers speciaal voor Sorry te arrangeren. De repetitie vonden plaats in Wijkcentrum De Waterhoef. Ook werd er voor de eerste keer een carnavalsprogramma samengesteld.

2003 – 11 jarig bestaan

Tussen 1992 en 2003 zit 11 jaar en dat was ons eerste carnavalsjubileum. Dit jubileumjaar is zonder noemenswaardige gebeurtenissen aan ons voorbij gegaan. Eind van 2003 hebben we wel onze vermaarde paars met gele lakeipakken laten maken. Bij dit pak zat ook een zwarte pofbroek. Vanaf dat moment zijn onze huiskleuren uitgebreid naar paars met geel én zwart.

2004 – Bemmelse Dweildag en de winnaar is Sorry … sorry toch niet

In 2004 deden we een aantal maal mee voor de prijzen tijdens kapellenfestivals in Nederland. Hemelvaartsdag was er het Zuid-Nederlands kampioenschap in Deurne. We wonnen daar de presentatieprijs en eindigden hoog in de eindklassering. Zondag 13 juni 2004 deden we voor de eerste maal mee aan het Nederlands kampioenschap in Bemmel. Tot onze verrassing werden we daar uitgeroepen tot Nederlands Kampioen 2004. De vreugde was enorm en het feest ook. Alleen kregen we 5 uur na de uitslag een bericht van de organisatie. Ze hadden een foutje gemaakt. We waren geen Nederlands Kampioen. Onderstaande tekst was destijds de verklaring van de organisatie op hun website:
Een fantastische dag maar sorry, sorry, sorry…
Na een fantastische 18e Bemmelse Dweildag, hebben wij als organisatie een zeer bittere nasmaak. Door een combinatie van een menselijke fout en een niet goed functionerend computerprogramma, is er een kardinale fout opgetreden. Het gevolg hiervan is dat niet ‘Dweilorkest Sorry’ uit Oisterwijk Algemeen Nederlands Kampioen 2004 is geworden, maar dat deze bijzondere eer toekomt aan ‘de Stadse Blaozers’ uit Willemstad.
Onze teleurstelling was enorm en de kater ook… Maar eerlijk is eerlijk de organisatie van de Bemmelse Dweildag heeft dit samen met ‘De Stadse Blaozers’ naar ons toe op een geweldige manier goed gemaakt. Hierdoor kijken we nog altijd met veel plezier terug naar ons 5-uur durende Kampioenschap.

2009 – Winnaar Blèrkonkoers Döllekesgat

Met het nummer “Aon de koster zal ’t nie liggen” wonnen we in 2009 zowel de muzikaliteitsprijs als de presentatieprijs van het Blèrkonkoers in Oisterwijk. Het Blèrkonkoers is het carnavalsliedjesfestival van Oisterwijk. We mochten voor deze eer de Will Pol Bokaal in ontvangst nemen.

2014 – 22 jarig bestaan

Tussen 1992 en 2014 zit 22 jaar en dat is een waar carnavalsjubileum. Dit jaar hebben we vele activiteiten ontplooid.

Onze eerste cd
Ter gelegenheid van het jubileum hebben we onze eerste eigen cd opgenomen in opnamestudio Artichoque in Oisterwijk. Op 1 maart 2014 is de cd ‘Keihard!’ officieel gepresenteerd in Proeflokaal ’t Gelagh.

Jubileumweekend
9, 10 en 11 mei 2014 hielden we in De Waterhoef een jubileumweekend met op vrijdag een jubileum repetitie, op zaterdag een jubileum feest en op zondag een jubileum reünie.

Benoeming Hans Hamers tot erelid
11 mei 2014 is Hans Hamers voor zijn uitzonderlijke verdiensten benoemd tot erelidvan Dweilorkest Sorry.

2016 – Winnaar Döllekesgatse carnavalsoptocht

Onze Bram is samen met Rebecca (CV BONT) het Boerenbruidspaar van Döllekesgat. En samen met CV BONT wonnen we de 1e prijs in de Döllekesgatse carnavalsoptocht.

2017 – Winnaar Döllekesgatse carnavalsoptocht

Samen met CV BONT wonnen we wederom de 1e prijs in de Döllekesgatse carnavalsoptocht. Dit maal in het Rock And Roll thema. 

 

De sorry kleding door de jaren heen
1992 – 1993 Allerlei kleuren jasjes geleend van Wijkcentrum  De Waterhoef
1993 – 1997 Baseball jasje versie 1 met blauwe spijkerbroek
1997 – 2001 Baseball jasje versie 2 met gele tuinbroek
2001 – 2004 Gele froezelbloes met paarse ruitjesbroek
2004 – 2006 Paars-gele lakei jassen met zwarte pofbroeken, gele sokken en bijpassende schoenen
2006 – heden Mix van paars/gele polo met zwarte longsleeve, zwarte broek en paars/gele sjaal
Specials:
2000 Als Padvinders
2001 Als Legerpeleton
2002 Als Voetbalteam
2009 Als Gospelkoor
2017 Als Rock & Rollers
2018 Als Oktoberfest-ers